Această secțiune include educația la orice nivel sau pentru orice profesie. Instrucțiunile pot fi orale sau scrise și pot fi furnizate prin radio, televiziune, internet sau prin corespondență.

Activitățile educaționale sunt cele care au un program educațional, un interval de timp și o evaluare a cunoștințelor obținute.

Această secțiune include educația formală inițială la diferitele sale niveluri oferită de instituții din sistemul școlar regulat, destinată elevilor ca un parcurs educațional continuu înainte de prima lor intrare pe piața muncii, precum și educația formală în afara sistemului școlar regulat cu conținutul programului și calificările echivalente cu cele ale unei educații inițiale (educația adulților, programele de alfabetizare etc.).

De asemenea, sunt incluse activitățile furnizate la nivelurile respective de școlile și academiile militare, școlile penale etc.

Această secțiune include învățământul obligatoriu și neobligatoriu, precum și educația publică și privată.

Pentru fiecare nivel de educație, este inclusă educația specială pentru persoanele cu dizabilități fizice sau mintale.

Grupurile 85.1 până la 85.4 iau în considerare activitățile educaționale formale furnizate sub clasificarea internațională a programelor de educație (clasificarea ISCED-P 2011). Defalcarea categoriilor din această secțiune se bazează pe nivelul de educație oferit, așa cum este definit de nivelurile ISCED-P 2011*. Activitățile instituțiilor educaționale care oferă cursuri la ISCED-P 2011 Nivel 02 sunt clasificate în clasa 85.10, la ISCED-P 2011 Nivel 1 în clasa 85.20, la ISCED-P 2011 Nivel 2 categoria 24 și Nivel 3 categoria 34 în clasa 85.31, la ISCED-P 2011 Nivel 2 categoria 25 și Nivel 3 categoria 35 în clasa 85.32, la ISCED-P 2011 Nivel 4 în clasa 85.33 și la ISCED-P 2011 Nivelurile 5 până la 8 în grupul 85.4.

Instituțiile educaționale clasificate în grupurile 85.2 până la 85.4 sunt autorizate să certifice finalizarea cu succes a unui program educațional, de obicei sub formă de document oficial recunoscut de autoritățile naționale de educație relevante.

NOTĂ: * hărțile între nivelurile de educație și denumirea calificărilor în limbajul național pot fi găsite aici https://europa.eu/!mDwYbG

Această secțiune include:

✅ Activitățile educaționale formale și non-formale:

Această secțiune se bazează, de asemenea, pe distincția între programele educaționale formale și non-formale, așa cum sunt definite de clasificarea europeană a activităților de învățare (CLA). Astfel, include și instruirea non-formală, care se concentrează în principal pe educația în domeniul sportului și recreației (de exemplu, tenis sau golf) și activitățile de suport educațional din grupurile 85.5 și 85.6.

Această secțiune include, de asemenea, activități educaționale desfășurate de lectori independenți / pe cont propriu / individuali / liberi profesioniști (tutori, academicieni, instructori); astfel de activități ar trebui clasificate în grupa 85.5.

Această secțiune include, de asemenea, activități referitoare la administrarea, inspecția, operarea sau suportul școlilor și altor instituții care oferă educație, precum și coordonarea programelor sportive.

Această secțiune exclude:

  • ❌ activitățile de îngrijire a copiilor (ISCED-P 2011 Nivel 01 dezvoltare educațională timpurie), vezi 88.91

Diviziuni ale secțiunii

85
Învăţământ