Această diviziune include procesarea produselor din agricultură, silvicultură și pescuit în alimente pentru oameni sau animale și include producția de diverse produse intermediare care nu sunt produse alimentare direct. Activitatea generează adesea produse asociate de valoare mai mare sau mai mică (de exemplu, piei din sacrificare sau pulpă din producția de ulei).

‌‍​

Această diviziune este organizată după activități care se ocupă cu diferite tipuri de produse: carne, pește, fructe și legume, grăsimi și uleiuri, produse lactate, produse din mori de cereale, furaje pentru animale și alte produse alimentare. Producția poate fi realizată pentru propria activitate, precum și pentru terți, așa cum este în cazul sacrificării la comandă.

‌‍​

Unele activități sunt considerate manufacturi, chiar dacă există vânzare cu amănuntul a produselor în propria magazie a producătorilor (de exemplu, acele activități desfășurate în brutării, cofetării și măcelării preparate care vând propria producție). Totuși, atunci când procesarea este minimă și nu conduce la o transformare reală, unitatea este clasificată în secțiunea G.

‌‍​

Această divizie include:

‌‍​

✅ fabricarea lichidelor considerate hrana sau care folosesc procese de fabricație similare:

‌‍​

  • ✅ lapte
  • ‌‍​
  • ✅ suc/concentrat de fructe
  • ‌‍​

‌‍​

Această divizie exclude:

‌‍​

‌‍​