Această diviziune include:

  • ✅ prelucrarea produselor provenite din agricultură, silvicultură şi pescuit şi transformarea lor în alimente şi băuturi pentru uzul uman sau animal, şi include producţia diverselor produse intermediare care nu constituie în mod direct produse alimentare. Activitatea generează adeseori produse secundare de valoare mai mare sau mai mică (de  exemplu piei brute din abatoare sau turte din seminţe oleaginoase, din producţia de ulei).
  • ✅ Această diviziune este organizată pe activităţi aferente diferitelor tipuri de produse: carne, peşte, fructe şi legume, grăsimi şi uleiuri, produse lactate, produse de morărit, produse de panificaţie şi paste făinoase, produse pentru hrana animalelor şi alte produse alimentare. Producţia poate fi efectuată pe cont propriu, precum şi pentru terţe părţi, ca în cazul serviciilor din abatoare.

Această diviziune nu include:

  • ❌ prepararea de mâncăruri pentru consum imediat (de  exemplu în restaurante). Unele activităţi sunt considerate de prelucrare (de  exemplu cele efectuate în brutării, patiserii, şi unităţi de preparare a produselor din carne, etc., care îşi vând producţia proprie), chiar dacă există comerţ cu amănuntul prin magazinele proprii ale producătorului. Totuşi acolo unde prelucrarea este minimă şi nu conduce la o transformare reală, unitatea este clasificată la Secţiunea G (Comerţul cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor cu motor şi a motocicletelor).
  • ❌ Prepararea hranei pentru consum imediat, la locul preparării, este clasificata în diviziunea 56 (Activităţi de servicii de alimentaţie)
  • ❌ Producţia hranei pentru animale prin prelucrarea deşeurilor de la abatoare sau din produse secundare este clasificată în 109, în timp ce prelucrarea deşeurilor de alimente şi băuturi în materii prime secundare este clasificată în 383, iar eliminarea reziduurilor de alimente şi băuturi în 3821.