Această clasă include:

  • ✅ prelucrarea laptelui lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat şi/sau tratat la temperatură ridicată
  • ✅ fabricarea băuturilor pe bază de lapte
  • ✅ fabricarea smântânii din laptele lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat
  • ✅ fabricarea laptelui praf sau concentrat, îndulcit sau neîndulcit
  • ✅ fabricarea laptelui sau smântânii în formă solidă
  • ✅ fabricarea untului
  • ✅ fabricarea iaurtului
  • ✅ fabricarea brânzei şi a laptelui bătut
  • ✅ fabricarea zerului
  • ✅ fabricarea cazeinei sau lactozei

Această clasă exclude:

  • ❌ producţia de lapte brut de vacă, vezi 0141
  • ❌ producţia de lapte brut de oaie, capră, iapă, măgăriţă, cămilă etc., vezi 0143, 0144, 0145
  • ❌ fabricarea laptelui care nu provine din lăptării şi a înlocuitorilor de brânză, vezi l089