Această clasă include fabricarea de mese și preparate ready-made (în alte cuvinte, pregătite, condimentate și gătite). Aceste preparate sunt procesate și conservate (de exemplu, sub formă congelată sau conservată) și sunt de obicei ambalate și etichetate pentru revânzare, cu alte cuvinte, această clasă exclude pregătirea meselor pentru consum imediat (de exemplu, mâncarea pregătită în restaurante sau de către catering). Pentru a fi considerate un preparat, aceste alimente trebuie să conțină cel puțin două ingrediente principale distincte (cu excepția condimentelor etc.).

‌‍​‍​‍‌

Această clasă include:

‌‍​‍​‍‌

  • ✅ fabricarea preparatelor din carne sau păsări de curte
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ✅ fabricarea preparatelor din pește, inclusiv pește și cartofi prăjiți
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ✅ fabricarea preparatelor din paste și orez
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ✅ fabricarea preparatelor din legume
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ✅ fabricarea pizzei congelate sau altfel conservate și croque-monsieur
  • ‌‍​‍​‍‌

‌‍​‍​‍‌

Această clasă exclude:

‌‍​‍​‍‌

  • ❌ fabricarea alimentelor proaspete sau a alimentelor cu mai puțin de două ingrediente, vezi clasa corespunzătoare din divizia 10‌‍​‍​‍‌
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ❌ fabricarea alimentelor perisabile preparate din fructe și legume, vezi 10.39‌‍​‍​‍‌
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ❌ fabricarea alimentelor perisabile preparate, vezi 10.89‌‍​‍​‍‌
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ❌ grosista de mese și preparate, vezi 46.38‌‍​‍​‍‌
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ❌ vânzarea cu amănuntul de mese și preparate, vezi 47.11‌‍​‍​‍‌, 47.27‌‍​‍​‍‌
  • ‌‍​‍​‍‌
  • ❌ activitățile de catering pentru evenimente și servicii de catering în contract, vezi 56.2‌‍​‍​‍‌
  • ‌‍​‍​‍‌

‌‍​‍​‍‌