1020

Prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor

Această clasă include:

  • ✅ activitatea de preparare şi conservare a peştelui, crustaceelor şi moluştelor şi anume: refrigerarea, congelarea, uscarea, afumarea, sărarea, punerea la saramură, conservarea etc.
  • ✅ obţinerea de preparate din peşte, crustacee şi moluşte: fileuri de peşte, icre, caviar, înlocuitori de caviar etc.
  • ✅ producţia de făină de peşte destinată consumului uman sau pentru hrana animalelor
  • ✅ producţia de făină şi produse solubile din peşte şi din alte animale acvatice, improprii pentru consumul uman

Această clasă include de asemenea:

  • ✅ activitatea navelor angajate numai în prelucrarea şi conservarea peştelui (nave uzină)
  • ✅ activitatea de prelucrare a algelor marine

Această clasă exclude:

  • ❌ activităţile de prelucrare şi conservare a peştelui de către navele angajate în activitatea de pescuit vezi 0311
  • ❌ activităţile de prelucrare a cărnii de balenă, pe uscat sau pe vase specializate, vezi 1011
  • ❌ producţia de uleiuri şi grăsimi din materii marine, vezi 1041
  • ❌ fabricarea mâncărurilor din peşte congelat, etc., vezi 1085
  • ❌ fabricarea supelor de peşte, vezi 1089